Folosim cookies pentru a va imbunatati experienta si pentru a va oferi functii aditionale. Aceste fisiere sunt sigure si nu reprezinta un risc pentru securitatea dumneavoastra.

Pentru mai mult informati click aici.

Lista de produse dupa marca AFRISO

AFRISO a fost fondata in Schmiedefeld/Thüringen in anul 1869 de catre fratii William, Ferdinand si Adelbert Fritz. Odata cu descoperirea telegrafului, din necesitatea prescurtarii cuvintelor Adelbert Fritz und Sohn, a aparut denumirea “AFRISO”.

AFRISO a fost fondata in Schmiedefeld/Thüringen in anul 1869 de catre fratii William, Ferdinand si Adelbert Fritz. Odata cu descoperirea telegrafului, din necesitatea prescurtarii cuvintelor Adelbert Fritz und Sohn, a aparut denumirea “AFRISO”.

Pornind de la productia de termometre din sticla, in cativa ani s-a dezvoltat o larga paleta de produse, cuprinzand si termometre speciale pentru industria chimica. Localitatea Schmiedefeld si-a legat astfel numele de termometrele din sticla, ce vor cunoaste in perioada urmatoare o raspandire mondiala.

Sub conducerea lui Franz Fritz, in anii `20 oferta a fost completata cu produse pentru masurarea presiunii, tensiunii arteriale si umiditatii. Dezvoltarea masurarii presiunii si vidului, prin patentarea manometrelor cu ac indicator pentru presiuni joase si vid, a reprezentat un nou pas important in istoria firmei. Totodata, exportul in spatiul european si peste ocean a inceput sa creasca simtitor.

In anul 1936 a fost fondata in localitatea vecina, Stützerbach o noua fabrica, pentru producerea de motoare pentru motorete. Odata cu izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial a fost intrerupta productia, in ciuda vanzarilor incurajatoare.

In 1945, familia a abandonat toate proprietatile si s-a stabilit in 1949 in vestul Germaniei, la Kleingartach. Prin reconstructia firmei si din necesitatea de extindere, sediul firmei a fost stabilit in 1955 la Güglingen, in vecinatate.

Odata cu preluarea conducerii firmei de catre Georg Fritz s-a realizat extinderea pe piata incalzirii cu combustibil lichid. Pornind de la propriile manometre cu capsula s-au dezvoltat aparate pentru masurarea pneumatica a continutului rezervoarelor.

Pe baza ascensiunii rapide in pozitia de lider de piata in domeniul “masurarea continutului” s-a putut realiza extinderea in alte domenii ale tehnicii de incalzire, ce priveau in special protectia mediului, oferidu-se astfel solutii pentru normele din ce in ce mai severe.

La inceputul anilor `60 s-au obtinut succese deosebite cu limitatoarele de umplere si indicatoarele de scurgeri din rezervoarele cu pereti dubli. Tot in acest timp au fost fondate filiale europene, de sine statatoare, in Franta, Anglia, Austria, Elvetia, Italia, Olanda, Belgia si Suedia.

Cresterea continua a grupului a fost temporar intrerupta de criza petrolului din anii 1973-1974. Brusc, cifra de afaceri a scazut la jumatate. Pentru a nu mai depinde de piata incalzirii cu combustibil lichid, a fost dezvoltata o paleta de produse ce pot fi utilizate independent de tipul de combustibil si conduc direct la o economisire a acestuia.

Ca noutate absoluta, la numai un an dupa criza petrolului, AFRISO a introdus pe piata un aparat pentru analiza gazelor arse, cu ajutorul caruia se puteau regla arzatoarele in vederea optimizarii consumului de combustibil, obtinandu-se astfel economii substantiale. Au fost comercializate mii de aparate, iar acestea se utilizeaza inca de catre specialisti. Prin extinderea continua a gamei de analizoare s-a ajuns azi la o oferta deosebit de bogata, cu aparate din ce in ce mai complexe, pana la statii complete de analiza pentru industrie.

Cea de-a patra generatie a familiei Fritz este, de asemenea, angajata in domeniul protectiei mediului, cu convingerea ca acesta este drumul corect catre viitor.

Filtre active

Product added to compare.