Folosim cookies pentru a va imbunatati experienta si pentru a va oferi functii aditionale. Aceste fisiere sunt sigure si nu reprezinta un risc pentru securitatea dumneavoastra.

Pentru mai mult informati click aici.

Vase de expansiune

Vase de expansiune

Vase de expansiune

  1. Vasele de expansiune pentru apa calda se pot folosi in instalatii de incalzire centrala cu cazane sau in instalatii pentru prepararea apei calde de consum cu boilere sau schimbatoare in placi. Vasul de expansiune este un element de siguranta din instalatie. Într-o instalatie cu circuit inchis si circulatie fortata volumul instalatiei este fix => variatia volumului apei din instalatie datorata modificarii densitatii apei, odata cu incalzirea acesteia, este preluata de vasul de expansiune, astfel incat presiunea sa nu creasca in instalatie.
  2. Vasul de expansiune inchis are doua parti: perna de aer si spatiul ocupat de lichid. Între cele doua medii exista o membrana de cauciuc. În timpul incalzirii apei, aceasta isi mareste volumul, iar excesul astfel rezultat intra in vas si comprima perna de aer prin intermediul membranei de cauciuc. Evident ca astfel creste presiunea in instalatie, dar volumul vasului de expansiune si presiunea de preincarcare a pernei de aer sunt astfel calculate incat variatiile de presiune ale apei din instalatie sa se incadreze in anumite limite. Membrana ocupa astfel intreg interiorul vasului.
  3. Presiunea membranei stabilizeaza si previne contactul direct cu peretele interior al vasului. Cand temperatura fluidului din instalatie scade, scade treptat si volumul de apa din vas pana cand membrana ajunge la volumul initial, putand mai apoi sa reia un nou ciclu.

Filtre active

Product added to compare.